(روزنامه خزر- دوشنبه 21 آذر 1379 – سال چهارم – شماره 344)

افزایش کارایی سازمانها در گرو افزایش کارایی مناب انسانی است و افزایش کارایی منابع انسانی در گرو آموزش و توسعه دانش و مهارت و ایجاد رفتارهای مطلوب برای انجام موفقیت آمیز مشاغل است . دکتر ماتو کارشناس ارشد آموزش و مدیریت صنایع ژاپن می گوید : پدران ما یک نصیحت طلایی به ما کردند که باید سر درب مدارس نوشت :

« اگر امروز نان می خواهی گندم بکار ، اگر ده سال دیگر زندگی می خواهی درخت بکار ، اما اگر می خواهی تا صد سال ، آینده کشورتان تضمین شود آموزش بدهید.»

یونسکو در آستانه ورود به قرن بیست و یکم ، گزارش کاملی انتشار داده و در آن مواردی به عنوان شعار یا آرمان تعیین شده است. یکی از این شعارها این است که آموزش عالی باید همگانی باشد. برخی صاحبنظران معتقدند، در قرن بیست و یکم حتی رفتگرها در کشورهای اروپایی با انواع ماشین های پیچیده ای کار خواهند کرد که انواع کامپیوترها به آنها وصل است ، لذا باید از حداقل شعور آموزشی پیشرفته برخوردار باشند . یک محاسبه ساده نشان می دهد یک کارمند در طول سی سال خدمت، معادل 87600 ساعت حضور فیزیکی در محل کار خواهد داشت که چنانچه یک چهارم این مدت را ایام تعطیلی ،مرخصی و … فرض کنیم رقمی بالغ بر 65 هزار ساعت باقی می ماند که چنانچه این مدت با آموزشهای مؤثر و مداوم غنی سازی نشود منابع انسانی سازمان به فرسودگی و بیگانگی شغلی دچار خواهند شد.

غربیها اصطلاحی دارند به نام نیمه عمر مهندسی آنها معتقدند که با گذشت زمان ، کارایی دانش و معلوماتی که در دانشگاهها کسب شده است از بین می رود. و برآورد کرده اند مهندسی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شود، چقدر طول می کشد تا کارایی اش در آن رشته خاص نصف شود. بر این اساس ، نیمه عمر مهندسی رشته کامپیوتر شش ماه و مهندسی الکترونیک دو سال برآورد شده است. با این تعبیر اگر یک مهندس فارغ التحصیل رشته کامپیوتر، پس از شش ماه غنی سازی نشود ، کارآیی او نصف می گردد.

مؤسسه معتبر آمریکایی” آپ جان”تحقیقی را انجام داده بود که بر اساس آن در طول 30 سال خدمت یک کارمند در یک سازمان بزرگ به اندازه 160 برابر مجموع حقوق سال اول استخدام او صرف هزینه های مرتبط با پرورش منابع انسانی وی   می شود. یعنی اگر حقوق سال اول یک کارمند تازه استخدام سه هزار دلار باشد ، در طول سی سال خدمت وی 8/4 میلیون دلار بابت هزینه های مختلف منابع انسانی خرج وی می شود. شرکت آی.بی.ام به طور میانگین یک سوم درآمد خود را صرف هزینه های آموزشی می کند.مدیر عامل یکی از کمپانیهای بزرگ و موفق دنیا در سمیناری اظهار داشت :سازمانی که بخواهد موفق باشد باید از لحاظ تکنولوژی ، جذب سرمایه و شرایط منطقه بجنگد. ولی اگر شما آدم تربیت کنید، آدمها همه اینها را برای سازمان می آورند. وی این جمله را سرلوحه استراتژی خود گذاشته است که تا سال 2005 دویست مدیر تربیت کند.

آموزش پلی است که نیروهای سازمان را از دنیای امروز به دنیای پر تحول فردا رهنمون     می سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست